Špenátová polévka je jednou z variant, kterou ocení především ti, kteří nejedí maso. Nejen, že je tato polévka jednoduchá na přípravu, ale také lze uvařit ze snadno dostupných surovin. Jak postupovat při přípravě špenátové polévky? A jaké suroviny si připravit?

Špenátová polévka patří k méně tradičním pokrmům. Přesto skvěle chutná a není složitá na přípravu. Jaké ingredience si na špenátovou polévku přichystat?

Ingredience:

20 dkg špenátu

2 polévkové lžíce oleje

3 dkg mouky

1 žloutek

1 lžíce smetany

sůl a citronová šťáva

Příprava:

Čerstvý špenát pořádně umyjeme a za syrova nakrájíme. Na zahřátém oleji dusíme se solí pod pokličkou. Až  vydusíme na tuk, tak zasypeme moukou a nejdřív se studenou a potom s horkou vodou zalijeme. Povaříme a podáváme špenátovou polévku na talíři s připraveným žloutkem a smetanou. Přidáme pár kapek citronové šťávy. Hotovou špenátovou polévku posypeme osmaženým rohlíkem.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang