Špenátová polévka je jednou z variant, kterou ocení především ti, kteří nejedí maso. Nejen, že je tato polévka jednoduchá na přípravu, ale také lze uvařit ze snadno dostupných surovin. Jak postupovat při přípravě špenátové polévky? A jaké suroviny si připravit?

Špenátová polévka patří k méně tradičním pokrmům. Přesto skvěle chutná a není složitá na přípravu. Jaké ingredience si na špenátovou polévku přichystat?

Ingredience

  • 20 dkg špenátu
  • 2 lžíce oleje
  • 30 g mouky
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce smetany
  • sůl a citronová šťáva

Postup

  1. Čerstvý špenát pořádně umyjeme a zasyrova nakrájíme. Na zahřátém oleji dusíme se solí pod pokličkou.
  2. Až špenát podusíme, tak zasypeme moukou a zalijeme nejdřív studenou a potom horkou vodou.
  3. Povaříme a podáváme špenátovou polévku na talíři s připraveným žloutkem a smetanou.
  4. Přidáme pár kapek citronové šťávy.
  5. Hotovou špenátovou polévku posypeme osmaženým rohlíkem.

TIP: Pokud zrovna nemáte doma k dispozici špenát, můžete na tuto polévku využít i listy kapusty, rázem tedy máte připravenou vynikající polévku z kapusty.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang