Recept na křupavé šťouchané brambory

Americké bramboryBramborová jídlaBramborové přílohyPřílohy
krupave-stouchane-brambory-2

Křupavé, zlatohnědé na povrchu a krémové uprostřed. Tyto křupavé šťouchané brambory jsou přílohou, kterou potřebujete mít na stole co nejdříve.

Ingredience

  • 680 g baby brambor
  • 1 lžíce + 1,5 lžičky soli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky granulovaného česneku
  • 3 lžíce čerstvých bylinek, jako je kopr, pažitka nebo petrželka

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C.
  2. Přiveďte velký hrnec vody spolu s 1 lžící soli k rychlému varu.
  3. Přidejte baby brambory a vařte je 20 minut, dokud nejsou velmi měkké. Vyjměte je z vody a nechte 5 minut odstát v cedníku, dokud nebudou zcela suché.
  4. Velký plech na pečení potřete 1 lžící olivového oleje. Na plech naaranžujte brambory. Pomocí dna skleněného hrnku jemně přitlačte na brambory, dokud nebudou brambory silné cca 0,5 cm.
  5. Potřete je zbylým olivovým olejem a dochuťte zbylou solí a česnekem.
  6. Pečte 25 minut do křupava. Přendejte je na talíř a posypte čerstvými bylinkami.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang