Šunkové calzone s mozzarellou – recept

Domácí šunkyHlavní jídlaMinutkyPizzaSlané receptyUzeniny

Kupte si těsto na pizzu a připravte tuto vydatnou večeři pro dva s parmskou šunkou a rozpuštěnou mozzarellou. Zvládnete ji připravit za kratší dobu, než vám ji přiveze místní rozvážková služba.

Ingredience

  • ½ lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 200 ml rajčatového pyré
  • ½ malého svazku bazalky, natrhané listy
  • 2 plátky parmské šunky, nakrájené na kousky velikosti sousta
  • 30 g sušených rajčat, nakrájených na kousky
  • 50 g mozzarelly, nakrájené na kousky
  • 2 x 220g balení těsta na pizzu

Postup

  • Krok 1 – Troubu předehřejte na 220/200C°. V hrnci rozehřejte olej, přidejte česnek, smažte 1 minutu dozlatova, pak přidejte rajčatový protlak a polovinu lístků bazalky. Přiveďte ji k varu a vařte, dokud se nezredukuje na hustou omáčku, tedy asi 3 minuty. Vmíchejte parmskou šunku a sušená rajčata, okořeňte a nechte trochu vychladnout.
  • Krok 2 – Těsto na pizzu rozválejte na dva kruhy o průměru 12-15 cm, rozdělte mezi ně směs a na jednu stranu ji navrstvěte. Navrch dejte mozzarellu a zbylou bazalku.
  • Krok 3 – Uzavřete calzone, přetáhněte stranu bez náplně a na okraji ji zmačkejte tak, aby vypadala jako obří cornwallské těsto. Přeneste na vymazaný plech a pečte 15 minut, dokud nezezlátne a nenabobtná.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang