Recept na švédské masové kuličky

MasoMasové kuličky
Švédské masové kuličky

Tento recept na švédské masové kuličky v hrnci je perfektní rodinné jídlo. Podávejte na širokých vaječných nudlích nebo bez nudlí jako předkrm.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 4 hodiny 30 minut
  • Celkem: 4 hodiny 40 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 2 šálky hovězího vývaru
  • 1 plechovka kondenzované houbové polévky
  • 2 lžíce steakové omáčky
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžička česnekového prášku
  • ½ lžičky papriky
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 balení mražených vařených masových kuliček, rozmražených
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 1 šálek zakysané smetany

Postup

  1. V pomalém hrnci prošlehejte hovězí vývar a kondenzovanou polévku.
  2. Přidejte steakovou omáčku, worcestrovou omáčku, česnekový prášek, papriku, sůl a pepř.
  3. Vmíchejte masové kuličky a cibuli.
  4. Vařte na nejvyšší stupeň po dobu 4 hodin.
  5. Vmíchejte zakysanou smetanu.
  6. Pokračujte ve vaření, dokud se omáčka neprohřeje, asi 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang