Nejlepší recept na sýrovou omeletu

Snídaně
syrovou-omeletu-1560366

Tato sýrová omeleta je skvělá k snídani. Při přípravě omelety je důležité udržovat teplotu na nízké úrovni, protože nechcete, aby zhnědla.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 10 minut
  • Počet porcí: 1 omeleta

Ingredience

  • 3 velká vejce
  • 1 lžíce mléka
  • sůl a čerstvě mletý bílý pepř
  • 2 lžíce másla
  • ¼ šálku strouhaného ementálu

Postup

  1. Vejce rozšlehejte v míse, přidejte mléko a ochuťte je solí a bílým pepřem.
  2. Šlehejte, dokud vaječná směs nezpění, 2 až 3 minuty.
  3. Na malé nepřilnavé pánvi rozpusťte máslo na středně nízké teplotě.
  4. Vlijte vaječnou směs a otáčejte pánví, aby bylo dno rovnoměrně pokryto vejcem.
  5. Vařte, dokud vejce nezačne tuhnout, asi 1 minutu.
  6. Zvedněte okraje pomocí špachtle a nakloněte pánev, aby nevařené vejce mohlo stékat ke dnu pánve a ztuhnout.
  7. Postup opakujte, dokud nezůstane viditelné tekuté vejce.
  8. Omeletu opatrně obraťte a 30 sekund až 1 minutu vařte, dokud se neprohřeje.
  9. Uprostřed omelety posypte sýrem Emmentaler a přeložte ji na polovinu.
  10. Vařte, dokud se sýr nerozpustí, asi 20 sekund.
  11. Omeletu přendejte na talíř.

Kategorie:

Snídaně
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang