Recept na sýrovou polévku s pivem

Krémové polévkyPolévkyZeleninové polévky
beer_soup

Pivní sýrová polévka je přesně taková, jak zní, a chutná přesně tak dobře – na 100 % výborně.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 40 minut

Ingredience

  • slanina, nakrájená na malé kousky
  • 1 malá cibule, jemně nakrájená
  • 1 červená paprika, jemně nakrájená
  • 1 jalapeños
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1/4 šálku mouky
  • 4 lžíce másla
  • 1 a 1/2 šálku piva
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1 šálek husté smetany
  • 280 g čedaru
  • 60 g sýra s pepřem
  • Sůl a pepř
  • Pažitka
  • Petrželka

Postup

  1. Ve velké pánvi nebo v hrnci na polévku opékejte slaninu na středním plameni, dokud nebude křupavá, asi 7 minut. Pomocí děrované lžíce přeneste slaninu na talíř vyložený papírovou utěrkou.
  2. Slijte všechnu slaninu kromě 1-2 lžic slaninového tuku.
  3. Přidejte cibuli, papriku, jalapeños a tymián a vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut.
  4. Snižte teplotu na střední a přidejte máslo a míchejte, dokud se zcela nerozpustí.
  5. Zeleninu posypte moukou a míchejte, dokud se mouka zcela nerozpustí. Po zapracování mouky přidejte pivo a za stálého míchání míchejte, dokud směs nezhoustne.
  6. Pomalu přidejte kuřecí vývar a smetanu a míchejte, dokud se zcela nespojí. Přiveďte k mírnému varu.
  7. Po hrstech přidávejte strouhaný sýr, dokud se nerozpustí.
  8. Podle chuti osolte a opepřete a přidejte polovinu vařené slaniny.
  9. Podle potřeby ozdobte další slaninou, pažitkou nebo plocholistou petrželkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang