Těstovinový kugel – recept

Hlavní jídlaTěstovinyZapečené těstoviny
testovinovy-kugel-5996630

Tento recept na těstovinový kugel je trochu sladký a trochu vaječný, někde mezi nadýchaným a pudinkovým.

Ingredience

  • 340 g extra širokých těstovin
  • 2 lžička soli
  • ½ šálek másla
  • 8 vajec
  • ½ šálek cukru
  • 420 g plnotučného tvarohu
  • 420 g plnotučné zakysané smetany
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička mleté skořice

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Široké těstoviny uvařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou za občasného míchání, dokud nejsou al dente, asi 4-5 minut.
  3. Slijte vodu a nechte na těstovinách trošku vody.
  4. Zapékací misku vydatně vymažte máslem.
  5. Připravte krémovou omáčku.
  6. Máslo nakrájejte na několik velkých kousků a přendejte do malé žáruvzdorné misky.
  7. V mikrovlnné troubě ohřívejte máslo asi 1 minutu, dokud se nerozpustí.
  8. Nechte mírně vychladnout.
  9. Ve velké míse šlehejte 8 vajec a ½ hrnku cukru, dokud se cukr nerozpustí a vejce nezpění, asi 1-2 minuty.
  10. Do vaječné směsi přidejte plnotučný tvaroh, plnotučnou zakysanou smetanu, 2 lžičky vanilkového extraktu, 1 lžičku mleté skořice a zbývající 2 lžičky soli.
  11. Šlehejte, aby se spojily.
  12. Přilijte rozpuštěné máslo a znovu prošlehejte.
  13. Přidejte horké nudle do mísy a lžící nebo stěrkou je promíchejte.
  14. Těstovinovou směs přendejte do připravené zapékací misky a naklápějte ji, aby se rovnoměrně rozprostřela.
  15. Aby byl povrch opravdu křupavý, vytáhněte několik nudlí na povrch tak, aby vyčnívaly nad omáčku.
  16. Pečte 50-55 minut.
  17. Zapékací misku v polovině otočte.
  18. Před krájením nechte alespoň 20 minut vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang