Těstoviny primavera jsou jedním z klasických receptů na těstoviny. Připravíte je z dlouhých těstovin, bohaté omáčky z másla a smetany, parmazánu a spousty čerstvé zeleniny. Podávejte je s oblíbeným bílým vínem.

Ingredience

  • 1 vrchovatý hrnek růžiček brokolice
  • 4 chřestové výhonky, oříznuté a nakrájené na 3 cm dílky
  • 1/2 hrnku cukrových hráškových lusků
  • 220 g dlouhých těstoviny typu špagety
  • 4 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku, mleté
  • 1 malá cuketa nakrájená na kostičky
  • 3 rajčata, zbavená semínek a nakrájená na kostičky
  • 1/4 hrnku kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1/2 hrnku husté smetany
  • 1/2 hrnku čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
  • 12 nasekaných lístků bazalky
  • Sůl

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec vody. Dobře ji osolte a stranou si naplňte velkou mísu ledovou vodou. Brokolici vařte 1 minutu.
  2. Přidejte chřest a vařte další minutu. Přidejte hráškové lusky a vařte dalších 30 sekund.
  3. Vyjměte všechnu zeleninu a ponořte ji do ledové vody. Po vychladnutí ji slijte v cedníku.
  4. Na velké pánvi rozehřejte máslo na středním plameni. Když je máslo rozpálené, přidejte česnek a cuketu a smažte 1 minutu. Přidejte nakrájená rajčata a za častého míchání smažte další 2 minuty.
  5. Přilijte kuřecí nebo zeleninový vývar a přidejte na nejvyšší teplotu, aby se vařilo. Přidejte smetanu a vhoďte všechnu uvařenou zeleninu a hrášek a promíchejte.
  6. Snižte teplotu, až směs smetany a kuřecího vývaru bude jen mírně bublat, nikoliv vřít.
  7. Přidejte parmezán a promíchejte. Pokud se vám omáčka zdá příliš hustá, přidejte ještě trochu kuřecího vývaru, smetany nebo vody.
  8. Uvařte těstoviny v hrnci s osolenou vodou (můžete použít stejnou vodu od vaření zeleniny). Jakmile jsou těstoviny hotové, přendejte je kleštěmi do omáčky a promíchejte.
  9. Nyní přidejte bazalku a podle chuti osolte. V případě potřeby sůl přidejte. Na vše nastrouhejte trochu černého pepře a ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang