testoviny-primavera

Vyzkoušejte recept na těstoviny s čerstvou zeleninou a parmezánem nebo si zkuste připravit i další rychlý těstovinový salát.

Ingredience

  • 3 mrkve, oloupané a nakrájené na tenké proužky
  • 2 střední cukety nebo 1 velká cuketa nakrájená na tenké proužky
  • 2 žluté dýně nakrájené na tenké proužky
  • 1 cibule nakrájená na tenké plátky
  • 1 žlutá paprika nakrájená na tenké proužky
  • 1 červená paprika nakrájená na tenké proužky
  • 60 ml olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1 lžíce sušených italských bylinek nebo provensálských bylinek
  • 500 g těstovin farfalle (motýlků)
  • 15 cherry rajčátek, rozpůlených
  • 50 g strouhaného parmezánu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C.
  2. Na velkém plechu promíchejte všechnu zeleninu s olejem, solí, pepřem a sušenými bylinkami, aby se obalily.
  3. Polovinu směsi přendejte na druhý velký plech a zeleninu rovnoměrně rozložte na oba plechy. Pečte, dokud mrkev nezměkne a zelenina nezačne hnědnout, po prvních 10 minutách promíchejte, celkem asi 20 minut.
  4. Mezitím uvařte těstoviny ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou, dokud nejsou al dente, měkké, ale stále pevné na skus, asi 8 minut. Slijte je a ponechte si 250 ml tekutiny z vaření.
  5. Přidejte obě zeleninové směsi k těstovinám ve velké míse a promíchejte. Vmíchejte cherry rajčátka a tolik tekutiny na vaření, aby se zvlhčily. Těstoviny podle chuti osolte a opepřete.
  6. Posypte parmezánem a ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang