Pad Thai

Jedná se o tradiční recept na pad thai. Můžete použít kuřecí, vepřové, hovězí, tofu nebo jejich kombinaci. Možná budete chtít začít s menším množstvím pepře a postupně přidávat.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Přídavný čas: 20 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 balení rýžových nudlí
  • 2 lžíce másla
  • 450 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže, nakrájených na kousky velikosti sousta
  • ¼ šálku rostlinného oleje
  • 4 vejce
  • 3 lžíce bílého cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • ⅛ lžíce drceného červeného pepře
  • 2 šálky fazolových klíčků
  • 3 zelené cibulky, nasekané
  • ¼ šálku drcených arašídů
  • 1 citron, nakrájený na klínky

Postup

  1. Rýžové nudle namočte do studené vody, dokud nezměknou (30 až 50 minut).
  2. Slijte je a dejte stranou.
  3. Mezitím ve woku rozehřejte máslo, přidejte kuřecí maso a osmahněte ho do hněda.
  4. Kuře vyjměte a dejte stranou.
  5. Na středně vysoké teplotě rozehřejte ve woku olej.
  6. Do horkého oleje rozklepněte vejce a vařte, dokud neztuhnou.
  7. Vmíchejte kuřecí maso a vařte 5 minut.
  8. Přidejte změklé nudle, cukr, rybí omáčku, ocet a červenou papriku.
  9. Dobře promíchejte, dokud nudle nezměknou.
  10. Koření upravte podle chuti.
  11. Vmíchejte fazolové klíčky a vařte 3 minuty.
  12. Podávejte posypané zelenou cibulkou, drcenými arašídy a plátkem citronu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang