Recept na nejlepší vanilkový extrakt

Sladká jídla
Vanilka

Jak si vyrobit domácí vanilkový extrakt – je to tak snadné a vyžaduje to jen 2 ingredience. Stane se vaší tajnou ingrediencí při pečení.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 12 sklenic

Ingredience

  • 18 až 20 vanilkových lusků (například bourbon třídy B)
  • 1 litr obyčejné vodky (skvěle se hodí 80 proof)

Postup

  1. Umyjte a vydezinfikujte láhve a víčka: umyjte je jemnou mýdlovou vodou, opláchněte a poté opatrně přelejte vroucí horkou vodou, abyste je vydezinfikovali.
  2. Lusky rozřízněte na polovinu a rozdělte je (nejsnadněji kuchyňskými nůžkami), přičemž je přestřihněte přibližně v polovině stonku.
  3. Pokud jsou lusky příliš suché na to, aby se daly rozdělit, nakrájejte je na 2,5 cm kousky.
  4. Do každé sklenice vložte celkem 1 a 1/2 celých lusků (nebo 3 rozdělené poloviny).
  5. Pomocí trychtýře nalijte vodku až na vrchol sklenice.
  6. Pevně je přikryjte víčkem a nechte je 2 měsíce louhovat za občasného protřepání.

Kategorie:

Sladká jídla
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang