vegetarian_pho

Tato vegetariánská polévka pho je plná chuti díky koření, bylinkám a smaženým houbám shiitake.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience

  • 2 celé skořice
  • 3 celé hřebíčky
  • 2 badyány
  • 1 velká bílá cibule
  • Kus čerstvého zázvoru
  • 4 šálky zeleninového vývaru nebo bujónu
  • 4 šálky vody
  • 2 lžíce tamari nebo sójové omáčky
  • jedna velká hrst rýžových nudlí
  • 1 lžíce avokádového oleje
  • 140 g na tenké plátky nakrájených hub shiitake
  • Sůl

K servírování

  • Klíčky fazolí mungo
  • Snítky čerstvé bazalky nebo koriandru
  • Snítky čerstvé máty
  • Jarní cibulka nakrájená na tenké plátky
  • Čerstvé jalapeño nakrájené na velmi tenké plátky
  • Malé kousky limetky

Postup

  1. Zahřejte středně velký hrnec na polévku nebo holandskou troubu na středním ohni. Přidejte tyčinky skořice, hřebíček a badyán a za občasného míchání je opékejte, dokud se nerozvoní, asi 3 až 4 minuty.
  2. Přidejte cibuli, zázvor, zeleninový vývar, vodu a tamari. Zvyšte teplotu na nejvyšší stupeň a přiveďte směs k varu, poté teplotu podle potřeby snižte, aby se udržovala v mírném varu. Vařte 30 minut, aby se chutě spojily.
  3. Mezitím si připravte rýžové nudle a uvařte je podle návodu na obalu. Odložte je stranou.
  4. Pro přípravu hub shiitake zahřejte olej na střední pánvi na středním plameni, dokud se nezačne třpytit. Přidejte houby a několik kapek soli. Vařte, dokud houby nezměknou a lehce nezhnědnou, asi 4 až 6 minut, a pak je dejte stranou.
  5. Jakmile je vývar uvařený, sceďte cibuli, zázvor a koření. Podle chuti ji dochuťte dalším tamari anebo solí, dokud chuť koření opravdu nevynikne.
  6. Naberte vývar do misek, přidejte uvařené nudle a houby a čerstvé přílohy dle libosti (nezapomeňte na limetku). Ihned podávejte s hůlkami a polévkovými lžícemi.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang