Vynikající rychlý slaný koláč

Slané koláče

Jednoduchý a typicky letní recept je slaný koláč s bazalkovým tofu. Stačí jen pár ingrediencí, trochu času a i kuchynští amatéři zvládnou připravit tuto dobrotu.

Tofu je možné použít v teplé i studené kuchyni, na sladko i na slano. Je podobné jako mozzarella a odobně se i vyrábí. Stačí vzít mléko a srážedlem z něj vyrobit sýr. Jen s tím rozdílem, že v případé tofu to je mléko sójové.

Na tento slaný koláč se výborně hodí listové těsto, dá se kupit rovnou vyválené.

Ingredience

  • 1 balení hotového vyváleného listového těsta (použije se jen polovina těsta)
  • 1 balení bazalkového tofu
  • 1 ČL soli
  • čerstvé mleté koření
  • 2 vajíčka
  • čerstvá bazalka na ozdobení
  • olivový olej na dochucení
  • 2-3 rajčata

Postup

  • Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
  • Do podlouhlé formy na pečení dáme listové těsto, na které nasypeme nahrubo nastrouhané bazalkové tofu.
  • Vajíčka vyšleháme, osolíme a okořeníme čerstvým novým kořením a nalijeme je na tofu.
  • Na připravený koláč poklademe na plátky nakrájená rajčata a pokapeme je olivovým olejem.
  • Pečeme asi 20-25 minut.
  • Slaný koláč můžeme podávat teplý, chutná i po vychladnutí.
  • V případě, že budete dělat koláč do kulaté dortové formy, použijte celé balení listového těsta a zdvojnásobte ostatní ingredience.

Kategorie:

Slané koláče

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang