Zapečené těstoviny s tuňákem – recept

Hlavní jídla

Připravte si tuto levnou pochoutku z běžně dostupných ingrediencí, tuňáka z konzervy a kukuřice.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience jsou určeny pro 6 porcí.

Ingredience

  • 600 g těstovin rigatoni
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 600 ml mléka
  • 250 g silného čedaru, nastrouhaného
  • 2 x 160 g konzerva tuňáka
  • 330 g plechovka kukuřice
  • velká hrst nasekané petrželky

Postup

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Těstoviny vařte o 2 minuty kratší dobu, než je uvedeno na obalu. Omáčku připravíme tak, že v hrnci rozpustíme máslo a vmícháme mouku. Vařte 1 minutu a pak postupně přilévejte mléko, abyste získali hustou bílou omáčku. Odstavte z ohně a vmíchejte vše kromě hrsti sýra.

Těstoviny scedíme, smícháme s bílou omáčkou, tuňákem, kukuřicí a petrželkou a dochutíme. Přendejte je do zapékací misky a posypte zbytkem strouhaného sýra. Pečte 15-20 minut, dokud sýr na povrchu nezezlátne a nezačne hnědnout.

Výživové hodnoty – na jednu porci

  • 752 kalorií
  • 26 g tuku
  • 15 g nasycených mastných kyselin
  • 99 g sacharidů
  • 12 g cukrů
  • 4 g vlákniny
  • 37 g bílkovin
  • 1,43 g soli

Kategorie:

Hlavní jídla

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang