Karbanátky s tofu a kokosem

Vegetariánské

Karbanátky patří mezi oblíbená jídla. Pokud připravujete malou oslavu, toto je ten správný chod.

Proč se toto jídlo hodí pro hosty? Důvodů je několik: snadno a variabilně se servíruje, snadno se jí. Kromě toho je to zdravější varianta karbanátků, takže neodmítne žádná z dam. Strouhaný kokos dává karbanátkům netradiční slavnostní nádech.

  • Příprava: 40 minut.
  • Porce: 4

Ingredience

  • 400 g tofu natural (příp. marinované tofu)
  • 5 PL neslazeného strouhaného kokosu
  • 1-2 lžíce sójové omáčky
  • 1 cibule krájená na drobné kostičky
  • 2 PL lžíce petrželky, jemně nasekané
  • 3 stroužky česneku, protlačit
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička medu
  • nastrouhaná kůra z ½ citrónu
  • ½ PL sladké mleté papriky
  • 4-5 lžíce mouky nebo strouhanky
  • pepř, muškátový oříšek, sůl
  • olivový olej na smažení

Postup

  • Tofu vložte do kuchyňské utěrky a zatižte, aby pod tlakem odteklo co nejvíce tekutiny. Nechte tak min. ½ hodinu.
  • Tofu rozmačkejte vidličkou najemno.
  • Tofu, strouhaný kokos, sójovou omáčku, cibuli, petržel, česnek, vaječný žloutek, papriku, mouku, koření, muškátový oříšek a sůl dobře dohromady promíchejte a hneťte, dokud nevznikne hladká soudržná hmota. Z ní vytvarujte menší karbanátky.
  • Olej rozehřejte v nepřilnavé pánvi a karbanátky osmažte dozlatova po obou stranách.
  • Podávejte se salsou nebo salátem z čerstvé zeleniny.

Kategorie:

Vegetariánské

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang