Snadný recept na švédskou omáčku na masové kuličky

Hlavní jídlaOmáčkySmetanová omáčka

Bohatá a krémová švédská omáčka na masové kuličky je příjemným pokrmem, pokud se podává na předem uvařených masových kuličkách. Podle tohoto rychlého a snadného receptu připravíte velké množství omáčky na 300 g masových kuliček. Podávejte s vaječnými nudlemi nebo rýží.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Doba vaření: 15 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 šálek hovězího vývaru
  • 1 šálek husté smetany
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře nebo dle chuti
  • 1/2 lžičky sušeného drceného rozmarýnu nebo dle chuti
  • 300 g rozmražených vařených masových kuliček

Postup

  1. Ve velkém hrnci na mírném ohni rozšleháme vývar, smetanu, mouku, sójovou omáčku, pepř a rozmarýn dohladka. Za občasného míchání vaříme asi 10 minut do zhoustnutí.
  2. Vmícháme rozmražené masové kuličky a pokračujeme ve vaření dalších 5 minut, dokud nejsou kuličky prohřáté. Teploměr zapíchnutý do středu masových kuliček by měl ukazovat nejméně 70 °C.
  3. Před podáváním ochutnáme a dochutíme dle potřeby.

Tipy

  1. Jestliže vám omáčka zbyla, skladujte ji ve vzduchotěsné nádobě v ledničce po dobu 3-4 dní. Znovu ohřejte v hrnci nebo v mikrovlnné troubě.
  2. Tato omáčka se nedá bohužel dobře zamrazit. Hustá smetana má tendenci se časem oddělovat a může zničit konzistenci omáčky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang