Zamilovali jste si na dovolené ve Španělsku lahodné sladké churros? Naučíme vás, jak si je připravit snadno u vás doma z dostupných ingrediencí.
Příprava
- Příprava: 5 minut
 - Vaření: 15 minut
 - Celkem: 20 minut
 
Ingredience na skořicový obal
- 1/4 šálku jemného cukru
 - 2 lžičky skořice
 
Ingredience na churros
- 1 hrnek hladké mouky
 - 1 lžička prášku do pečiva
 - Sůl
 - 1 lžíce rostlinného, řepkového nebo olivového oleje
 - 1 šálek vroucí vody
 - 2 šálky rostlinného nebo řepkového oleje
 
Ingredience na čokoládovou omáčku
- 1/2 šálku čokoládových lupínků
 - 1/2 šálku smetany
 
Postup
- V mělké misce smíchejte cukr a skořici a dejte stranou.
 - V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte olej a vodu a míchejte, dokud se těsto nespojí – mělo by to být husté, lepkavé těsto, jako mokré lepkavé těsto, ne řídké a vodnaté.
 - Těsto přendáme do zdobicího sáčku s hvězdicovou tryskou o průměru 8 mm. Zatímco se olej zahřívá, dejte ho stranou.
 - V malém hrnci, woku nebo malé, ale hluboké pánvi rozehřejte 5 cm oleje na střední teplotu.
 - Nůžkami odstřihněte 15 cm dlouhý kousek těsta (odstřihněte těsně u povrchu oleje, aby se zabránilo rozstřiku). Z každé dávky udělejte 3 až 4, celkem jich bude 10 až 12.
 - Smažte 2-3 minuty nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé, občas je převalujte.
 - Vyjměte na talíř vyložený papírovou utěrkou a nechte okapat. Poté je obalte v cukru. Podávejte horké s čokoládovou omáčkou.