Jedná se o tradiční recept na pad thai. Můžete použít kuřecí, vepřové, hovězí, tofu nebo jejich kombinaci. Možná budete chtít začít s menším množstvím pepře a postupně přidávat.
Příprava
- Příprava: 10 minut
 - Vaření: 15 minut
 - Přídavný čas: 20 minut
 - Celkem: 45 minut
 - Počet porcí: 6
 
Ingredience
- 1 balení rýžových nudlí
 - 2 lžíce másla
 - 450 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže, nakrájených na kousky velikosti sousta
 - ¼ šálku rostlinného oleje
 - 4 vejce
 - 3 lžíce bílého cukru
 - 2 lžíce rybí omáčky
 - 1 lžíce bílého vinného octa
 - ⅛ lžíce drceného červeného pepře
 - 2 šálky fazolových klíčků
 - 3 zelené cibulky, nasekané
 - ¼ šálku drcených arašídů
 - 1 citron, nakrájený na klínky
 
Postup
- Rýžové nudle namočte do studené vody, dokud nezměknou (30 až 50 minut).
 - Slijte je a dejte stranou.
 - Mezitím ve woku rozehřejte máslo, přidejte kuřecí maso a osmahněte ho do hněda.
 - Kuře vyjměte a dejte stranou.
 - Na středně vysoké teplotě rozehřejte ve woku olej.
 - Do horkého oleje rozklepněte vejce a vařte, dokud neztuhnou.
 - Vmíchejte kuřecí maso a vařte 5 minut.
 - Přidejte změklé nudle, cukr, rybí omáčku, ocet a červenou papriku.
 - Dobře promíchejte, dokud nudle nezměknou.
 - Koření upravte podle chuti.
 - Vmíchejte fazolové klíčky a vařte 3 minuty.
 - Podávejte posypané zelenou cibulkou, drcenými arašídy a plátkem citronu.