recept-na-anglicke-livance

Zkoušeli jste někdy pravé anglické lívance? Díky našemu receptu si tuto pochoutku, známou též jako crumpet, připravíte snadno sami doma.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 25 minut

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 200 ml teplé vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky bílého cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1 polévková lžíce teplé vody (stačí voda z kohoutku)
  • 2 lžíce rozpuštěného másla

Postup

  1. Mouku, vodu a sůl dejte do mísy a šlehejte 2 minuty (elektrickým šlehačem 1 minutu při nejvyšší rychlosti).
  2. Drožďová směs – v malé misce rozpusťte droždí v 1 lžíci teplé vody. Do mísy přidejte směs droždí, cukr a prášek do pečiva a šlehejte 30 sekund (nebo 15 sekund nejvyšší rychlostí).
  3. Přikryjte potravinářskou fólií nebo talířem a poté postavte na velmi teplé místo na 15 až 30 minut, dokud se povrch pěkně nezpění.
  4. Vymažte máslem nepřilnavou pánev na lívance.
  5. Zapněte sporák na středně vysoký stupeň a do pánve opatrně vlijte těsto do výšky maximálně 1 cm.
  6. Smažte zhruba 1 a půl minuty, dokud se na povrchu neobjeví bublinky. Poté snižte teplotu na střední stupeň a smažte další 2 a půl až 4 minuty.
  7. Lívance opatrně otočte a pečte z druhé strany 20-30 sekund.
  8. Nechte vychladnout na mřížce a můžete servírovat.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang