Když jsem poprvé ochutnala hummus, totálně jsem se do něj zamilovala a dopřávala jsem si ho celkem často. Nicméně, pokud jíte něco moc často, rychle se Vám to přejí, a to se také s hummusem stalo. Teď už nedokážu jíst klasický hummus pouze z cizrny, tudíž hledám různé varianty. Osobně mi velmi chutná s přidáním pečených paprik, ale tenhle avokádový je možná ještě o něco lepší.

Hummus je nejen skvělou svačinkou či večeří, ale také je to perfektní pohoštění pro návštěvu nebo na párty. Stačí k tomu zeleninové hranolky či tortilla chips a zdravá pochutina je na světě.

Na 1 dávku avokádového hummusu budete potřebovat:

  • 1 zrale avokádo
  • 400 g cizrny z konzervy
  • 1 chilli paprička či 1/2 feferonky
  • 1 – 2 (dle chuti) polévkové lžíce tahini pasty
  • sůl
  • hrst čerstvé listové petrželky
  • šťáva z půlky limety
  • olivový olej dle chuti a hustoty hummusu

Postup:

  1. Avokádo rozpulte, vyndejte pecku a dužinu dejte do nádoby od mixéru.
  2. Přidejte cizrnu, chilli papričku nasekanou nadrobno, tahini, olivový olej a sůl.
  3. Rozmixujte dohladka. Pokud se Vám hummus zdá moc hustý, přilijte olej a znovu mixujte.
  4. Přidejte šťávu z limetky a důkladně hummus promíchejte.
  5. Petrželku nasekejte nadrobno a vmíchejte do hummusu.
  6. Podávejte s tortilla chips či zeleninovými hranolky.

Oblíbený je také tento klasický recept na hummus z cizrny. A za zvážení stojí také recept na plněné tortilly.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang