Dýňové kari s cizrnou

Veggie pokrm na večeři, který se hodí jako samostatný veganský hlavní chod nebo jako komplexní příloha podávaná ke kořeněnému pečenému masu nebo rybě.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 40 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 lžíce thajské žluté kari pasty nebo vegetariánské alternativy
  • 2 cibule nakrájené nadrobno
  • 3 velká stébla citronové trávy, naklepaná hřbetem nože
  • 6 kardamonových lusků
  • 1 lžíce hořčičného semínka
  • 1 kus dýně nebo malé dýně (asi 1 kg)
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 400 ml plechovka kokosového mléka se sníženým obsahem tuku
  • 400 g plechovky cizrny, scezené a propláchnuté
  • 2 limetky
  • velká hrst lístků máty
  • chléb naan k podávání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a jemně na něm 2-3 minuty smažte kari pastu s cibulí, citronovou trávou, kardamomem a hořčičným semínkem, dokud se nerozvoní.
  2. Vmíchejte dýni nebo dýni do pánve a obalte ji v pastě, poté přilijte vývar a kokosové mléko.
  3. Vše přiveďte k varu, přidejte cizrnu a vařte asi 10 minut, dokud dýně nezměkne.
  4. Kari nyní můžete vychladit a zmrazit až na 1 měsíc.
  5. Do kari vymačkejte šťávu z jedné limetky, druhou limetku nakrájejte na klínky a podávejte vedle.
  6. Těsně před podáváním natrhejte lístky máty a spolu s limetkovými klínky a teplými chleby naan je přineste na stůl.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang