Dýňové kari s cizrnou

Veggie pokrm na večeři, který se hodí jako samostatný veganský hlavní chod nebo jako komplexní příloha podávaná ke kořeněnému pečenému masu nebo rybě. Pokud máte rádi sýry vyzkoušejte rychlé jídlo v podobě pečené máslové dýně se sýrem.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 40 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 lžíce thajské žluté kari pasty nebo vegetariánské alternativy
  • 2 cibule nakrájené nadrobno
  • 3 velká stébla citronové trávy, naklepaná hřbetem nože
  • 6 kardamonových lusků
  • 1 lžíce hořčičného semínka
  • 1 kus dýně nebo malé dýně (asi 1 kg)
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 400 ml plechovka kokosového mléka se sníženým obsahem tuku
  • 400 g plechovky cizrny, scezené a propláchnuté
  • 2 limetky
  • velká hrst lístků máty
  • chléb naan k podávání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a jemně na něm 2-3 minuty smažte kari pastu s cibulí, citronovou trávou, kardamomem a hořčičným semínkem, dokud se nerozvoní.
  2. Vmíchejte dýni nebo dýni do pánve a obalte ji v pastě, poté přilijte vývar a kokosové mléko.
  3. Vše přiveďte k varu, přidejte cizrnu a vařte asi 10 minut, dokud dýně nezměkne.
  4. Kari nyní můžete vychladit a zmrazit až na 1 měsíc.
  5. Do kari vymačkejte šťávu z jedné limetky, druhou limetku nakrájejte na klínky a podávejte vedle.
  6. Těsně před podáváním natrhejte lístky máty a spolu s limetkovými klínky a teplými chleby naan je přineste na stůl.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang