batatove-livance

Na tento recept potřebujete pouze dvě suroviny, batáty a vejce. Lívance mají křupavý, karamelizovaný povrch a krémový sladký vnitřek – a jsou ideální pro podávání s javorovým sirupem nebo ořechovým máslem.

Ingredience

  • 1 středně velký batát, upečený a vychlazený
  • 2 velká vejce
  • 1/8 lžičky soli
  • Špetka mleté skořice (volitelné)

Postup

  1. Smíchejte batáty, vejce, sůl a skořici v malém mixéru nebo kuchyňském robotu a rozmixujte dohladka. Těsto dejte stranou, aby si odpočinulo, zatímco budete zahřívat pánev.
  2. Rozpalte nepřilnavou nebo litinovou pánev na středně vysokou teplotu a vlijte naběračku těsta a smažte 3 minuty – toto těsto nebude bublat jako tradiční lívance.
  3. Lívance opatrně otočte tenkou špachtlí a na druhé straně smažte další 3 minuty.
  4. Postup opakujte se zbývajícím těstem a podávejte teplé s javorovým sirupem, nebo ořechovým máslem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang