pancakes

Vynikající bezlepkové palačinky s nádechem skořice a vanilky. Podle tohoto receptu připravíte asi 5 velkých palačinek. Podávejte je s oblíbeným sirupem a čerstvým ovocem.

Bezlepkové palačinky patří podobně jako proteinové palačinky mezi specifické, zdravější varianty palačinek, na lahodné chuti jim to ale nijak neubírá.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut

Ingredience

  • 1 hrnek univerzální bezlepkové mouky
  • ½ lžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ šálku studeného mléka nebo více podle potřeby

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte bezlepkovou mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici.
  2. Ve druhé míse smíchejte vejce, rostlinný olej a vanilkový extrakt, dokud se dobře nespojí. Dřevěnou lžící vmíchejte moučnou směs do vaječné směsi. Přilijte mléko a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Odstavte těsto, aby zhoustlo, 5 až 10 minut. Pokud je těsto příliš husté, přidejte po lžících mléko.
  4. Rozehřejte olej na pánvi na středně nízké teplotě. Na každou palačinku nakapejte 1 až 2 vrchovaté lžíce.
  5. Palačinku osmažte, dokud se nevytvoří bubliny a okraje nejsou suché, zhruba 3 až 4 minuty. Obraťte je a postup zopakujte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang