Recept na broskvový crumble

DezertyDezerty, zákusky a poháry

Tento lahodný broskvový dezert si nejlépe vychutnáte v létě s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Ingredience

  • 6 hrnků nakrájených oloupaných zralých broskví
  • 1/4 hrnku hnědého cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžičky strouhané citronové kůry
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • vanilková zmrzlina k podávání

Na drobenku:

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 velké vejce, lehce rozšlehané
  • 1/2 hrnku másla, rozpuštěného

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Broskve vložte do vymazané mělké zapékací misky. V malé misce smíchejte hnědý cukr, mouku, citronovou šťávu, kůru a skořici, posypte broskve.
  3. Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a muškátový oříšek. Vmíchejte vejce, až směs připomíná hrubou drobenku.
  4. Posypte broskve drobenkou a poté vše rovnoměrně přelijte máslem.
  5. Pečte 35-40 minut. Podávejte se zmrzlinou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang