cerne-fazole-s-ryzi-2

Zde je návod na přípravu těch nejlepších černých fazolí s rýží! Tato klasická příloha v latinském stylu se skvěle hodí k tacos nebo jako nápad na oběd.

Ingredience

  • 3 šálky vařené (1 šálek suché) bílé dlouhozrnné rýže
  • 1 středně velká sladká cibule
  • 1 zelená paprika
  • 6 stroužků česneku
  • 3 šálky vařených černých fazolí
  • 2 lžíce másla (pro vegany lze nahradit olivovým olejem)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžičky oregana
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce limetkové šťávy (šťáva z jedné limetky)
  • Čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  1. Uvařte rýži podle návodu (basmati rýži).
  2. Cibuli nakrájejte najemno. Papriku nakrájejte na malé kostičky. Česnek nasekejte najemno.
  3. Fazole slijte a propláchněte.
  4. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olivový olej na středně vysoké teplotě. Po rozpuštění přidejte cibuli, papriku a česnek. Za občasného míchání vařte 10 minut, dokud cibule nezprůsvitní a lehce nezhnědne.
  5. Přidejte fazole, kmín, oregano a sůl a promíchejte. Vařte 3 minuty, dokud se nezahřejí, a poté vmíchejte rýži a vařte 1 minutu, dokud se nezačne prohřívat.
  6. Odstavte z ohně a přidejte limetkovou šťávu. Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang