Česká kuchyně – tipy na restaurace

Magazín

Na Pekárně

Na Pekárně, Kojetická 36, Čakovičky

Restaurace Na Pekárně je kousíček za Prahou, v Čakovičkách. Majitelem a Šéfkuchařem je Vašek Frič, který mimo jiné vede také kurzy v Prakulu a přispívá v seriálu o mase do Apetitu.

Jeho svíčkovou je možné znát z pořadu Na nože! a také je tu k dostání. Celý jídelníček je sestaven z klasické české kuchyně. Rozhodně stojí za to zkusit zelňačku, hovězí svíčkovou nebo kachnu.

Všechna jídla jsou dost sytá, takže je těžké zvládnout tři chody, ale zkusit to člověk může. Z předkrmů rozhodně stojí za to zvěřinová paštika, z dezertů povidlové taštičky.

Tady jeden tip na oblíbený recept na přípravu domácí zvěřinové paštiky.

Většinou se stane, že Vašek přidá k dezertům něco mimo stálé menu, když bude mít člověk štěstí, budou to klasické české buchty. Pečivo je tu také domácí.

Restaurace je koncipovaná jako rodinná, takže pokud přijdou zákazníci ve dvou, většinou budou sedět u stolu ještě s někým. Na léto je již k dispozici zahrádka. Parkovat se dá přímo před restaurací. Prakticky vždy je potřeba rezervovat předem (obvykle stačí ten samý den).

Lokál

Lokál patří do konceptu Ambi, z české klasiky tu jsou k dostání věci jako pražská šunka, párky od Krajcarů nebo krupicová kaše. Chloubou může být i skvělý smažák, jakkoliv to zní divně. Chutná úplně jinak než většina smažáků, protože je z pořádného sýra.

Vaří tu poctivou gulášovou a dršťkovou polévku, k jídlu je možné dát si i okurkový salát. Francouzské brambory potěší nejednoho labužníka. Jako dezert mají skvělý větrník (je ale obrovský a po jídle se to prakticky nedá) nebo bábovku se šlehačkou. Mají tu točenou kofolu i domácí oranžádu.

Lokál U Bílé kuželky má i menší zahrádku. Obě restaurace jsou dost velké a většinou není potřeba rezervace.

Kategorie:

Magazín

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang