Recept na chilli bez fazolí

Hovězí masoMaso
Chilli bez fazolí

Chilli bez fazolí obsahuje spoustu konzervovaných rajčat a cibule. Skvělé je podávané s rýží, strouhaným sýrem a zakysanou smetanou.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 15 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa (nebo krůtího)
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 lžíce chilli prášku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička pálivé chilli omáčky
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • ¼ šálku červeného vinného octa

Postup

  1. Mleté hovězí maso rozdrobte do hrnce nebo velké holandské trouby na středním plameni.
  2. Přidejte cibuli a česnek a za častého míchání vařte, dokud hovězí maso rovnoměrně nezhnědne.
  3. Přebytečný tuk slijte.
  4. Okořeňte chilli, oreganem, kmínem a pálivou omáčkou.
  5. Vmíchejte rajčata a ocet.
  6. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu na minimum a vařte asi 1 hodinu – nebo déle, pokud máte čas.
  7. Občas promíchejte, aby se nepřipálilo ke dnu.

Kategorie:

Hovězí maso | Maso
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang