Chorizo klobása s vejci – recept

Hlavní jídlaSlané receptySnídaněUzeniny
chorizo-s-vejci-recept

Osmahnutá španělská či jihoamerická klobása chorizo s míchanými vejci představuje báječnou slanou snídani, případně pikantní večeři. Jak na ni?

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut

Ingredience

  • Extra panenský olivový olej
  • 1/3 šálku nakrájené cibule (zelené, červené nebo žluté), volitelně
  • 120 g mexické klobásy chorizo, vyjmuté z obalu na klobásu
  • 3 polévkové lžíce rozinek – namočené v horké vodě po dobu 10 minut a scezené
  • 5 až 6 vajec
  • Sůl

Postup

  1. Rozpalte velkou pánev na středním plameni. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli (volitelně) a vařte ji do změknutí.
  2. Jakmile cibule změkne, přesuňte ji na okraj pánve a přidejte do ní hrudky choriza. Vařečkou kousky klobásy rozbijte. Přidejte rozinky.
  3. Míchejte, dokud se klobása nepropeče, ale nemusí být nutně hnědá. Pokud nepoužíváte libovou klobásu chorizo, slijte z pánve přebytečný tuk a teprve poté pokračujte.
  4. Pokud nepoužíváte libové chorizo, můžete ho nejprve uvařit, odkapat přebytečný tuk a vyjmout na talíř, zatímco cibuli budete vařit ve zbývajícím tuku.
  5. Vejce rozklepneme jedno po druhém na pánev. Rozbijte žloutky a vmíchejte je do klobásy. Lehce je osolíme.
  6. Neustále míchejte, dokud vejce nezačnou tuhnout, ale jsou stále vlhká. Odstavte z plotny a ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang