Toto je skutečný recept od bývalého zaměstnance oblíbené drive-in restaurace. Křupavé obalené cibulové kroužky jako od profesionála. Podávejte je s domácím kečupem.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba vaření: 3 minuty
  • Celkem: 18 minut
  • Počet porcí: 3

Ingredience

  • 1 velká cibule nakrájená na plátky
  • 1 a čtvrt šálku hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • 1 šálek mléka nebo podle potřeby
  • 3/4 šálku suché strouhanky
  • kořeněná sůl dle chuti
  • 250 ml oleje na smažení nebo podle potřeby

Postup

  1. Olej ve fritéze rozehřejeme na 185 °C.
  2. Cibuli nakrájíme na kolečka a dáme stranou. V malé misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
  3. Ponoříme plátky cibule do moučné směsi, dokud nejsou všechny obalené, pak je dáme stranou. Do moučné směsi vidličkou zašleháme vejce a mléko. Ponoříme kolečka do mouky, aby se obalily v těstě, a poté je necháme okapat, dokud těsto nepřestane kapat. Na talíř nebo mělkou misku rozprostřeme strouhanku. Kroužky vkládáme jeden po druhém do strouhanky tak, abychom je obalili.
  4. Smažíme kroužky po několika kusech 2-3 minuty nebo dozlatova. Vyjmeme je na papírovou utěrku a necháme okapat. Dochutíme kořenící solí a podáváme.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang