citronove-kosicky

Zde je recept na citronové košíčky, které můžete použít pro krásně chutné pohoštění. Tyto cupcakes jsou opravdu lehčí než vzduch a rozplynou se vám v ústech.

Ingredience

Košíčky:

  • 3 šálky hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • 1 šálek nesoleného másla o pokojové teplotě
  • 2 šálky bílého cukru
  • 4 velká vejce při pokojové teplotě
  • 2 lžíce citronové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 šálek plnotučného mléka
  • 2 a ½ lžíce čerstvé citronové šťávy

Citronová krémová poleva:

  • 2 šálky vychlazené husté smetany
  • ¾ šálku moučkového cukru
  • 1 a ½ lžíce čerstvé citronové šťávy

Recept je na 30 košíčků.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Vyložte 30 košíčků na košíčky papírovými vložkami.
  3. V míse prosejte mouku a sůl.
  4. V jiné míse vyšlehejte máslo a cukr elektrickým mixérem do světlé a nadýchané pěny.
  5. Po jednom přidejte vejce a po každém přidání je zašlehejte.
  6. Vmíchejte citronovou kůru a vanilku.
  7. Jemně zašlehejte moučnou směs do máslové směsi po 1/3, střídavě s 1/2 mléka a 1/2 citronové šťávy po každém z prvních dvou přídavků mouky.
  8. Šlehejte, dokud se směs nespojí. Nepřehánějte to s mícháním.
  9. Naplňte připravené košíčkové košíčky těstem do 3/4 a pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, asi 17 minut.
  10. Nechte košíčky vychladnout ve formičkách a poté je vyjměte a nechte vychladnout na mřížce, asi 10 minut.
  11. V chlazené míse šlehejte smetanu elektrickým mixérem nastaveným na nízký výkon, dokud krém nezačne houstnout.
  12. Po troškách přidávejte moučkový cukr a citronovou šťávu a po každém přidání šlehejte, dokud se úplně nezapracuje.
  13. Zvyšte rychlost mixéru na vysokou a šlehejte, dokud se nevytvoří měkké špičky, asi 5 minut.
  14. Polevu rozetřete na vychladlé košíčky.
  15. Zbytky uložte do chladničky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang