Tyto jemné citronové muffiny určitě zlepší každé ráno.
Příprava
- Příprava: 10 minut
 - Pečení: 12 minut
 - Celkem: 22 minut
 
Ingredience
- 2 a ¼ hrnku hladké mouky
 - 2 lžičky prášku do pečiva
 - ¼ lžičky jedlé sody
 - 2 lžíce máku
 - 1 šálek cukru
 - 2 lžíce citronové kůry
 - 250 g plnotučného řeckého jogurtu
 - ⅓ šálek plnotučného mléka
 - ½ šálku rozpuštěného nesoleného másla
 - 2 velká vejce
 - 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
 - 1 lžička vanilkového extraktu
 - ¼ lžičky soli
 
Na polevu
- 1 šálek moučkového cukru
 - 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
 
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
 - Vložte do velké mísy mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Vmíchejte mák a sůl.
 - V jiné velké míse smíchejte cukr a citronovou kůru. Rukama vtírejte kůru do cukru, dokud se úplně nespojí. Přidejte jogurt, mléko, rozpuštěné máslo, vejce, citronovou šťávu a vanilku.
 - Šlehejte, dokud nevznikne hladká hmota. Vlijte do moučné směsi a přeložte, dokud se nespojí. Těsto rovnoměrně rozdělte do papírových košíčků.
 - Pečte 15 až 17 minut nebo dokud vršek není zlatohnědý. Muffiny nechte 10 minut vychladnout ve formě. Vyjměte je a nechte vychladnout na drátěné mřížce.
 - V malé misce vyšlehejte moučkový cukr a citronovou šťávu dohladka. Vychladlé muffiny pokapejte.