Recept na čokoládovou omáčku po jižansku

DezertyDezerty, zákusky a poháryKrémy, polevy a náplněSnídaně
cokoladova-omacka-po-jizansku-2

Tuhle čokoládovou omáčku si dopřejte i k snídani, když se chcete rozmazlit. Je vynikající podávaná na teplých ovesných sušenkách. Každý si bude chtít přidat.

Ingredience

  • ¾ hrnku bílého cukru
  • ¼ hrnku kakaa
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 1 lžíce změklého másla
  • 2 lžičky vanilky

Postup

  1. Cukr, kakao a mouku smíchejte v míse, dokud nezůstanou žádné hrudky. Přilijte mléko a šlehejte, dokud se dobře nespojí.
  2. Směs přelijte do hrnce. Vařte a míchejte na mírném ohni, dokud nezhoustne na konzistenci omáčky, 7 až 10 minut.
  3. Odstavte z ohně a vmíchejte máslo a vanilku. Podávejte teplé.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang