Levná a velmi snadná příprava – těmito jednoduchými falafelovými placičkami můžete naplnit teplé pita chleby se salátem nebo podávat s kuskusem a humusem.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Počet porcí: 6
  • Obtížnost: Snadné

Ingredience

  • 2 lžíce slunečnicového nebo rostlinného oleje
  • 1 malá cibule nakrájená nadrobno
  • 1 rozdrcený stroužek česneku
  • 400 g plechovky cizrny, propláchnuté a scezené
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • hrst nasekané petrželky nebo 1 lžička sušené směsi bylinek
  • 1 rozšlehané vejce

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a na mírném ohni 5 minut restujeme cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přendáme je do velké mísy spolu s cizrnou a kořením a rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory, dokud se cizrna úplně nerozpadne. Vmícháme petrželku nebo sušené bylinky a okořeníme podle chuti. Přidáme vejce a směs rukama promačkáme.
  2. Ze směsi vytvarujeme 6 kuliček a poté je zploštíme na placičky. Na pánvi rozehřejeme zbývající olej a falafely smažíme na středním plameni 3 minuty z každé strany, dokud nebudou zlatavě hnědé a pevné. Podáváme teplé nebo studené s kuskusem, pita chlebem nebo salátem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang