Veganské tacos

Tento veganský recept na tacos obsahuje chuťově výrazné taco maso s klasickými přílohami, jako je pico a salát. Snadná veganská večeře za 30 minut.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 8 až 10

Ingredience

Pro veganské taco maso

  • 2 šálky celých vlašských ořechů
  • 220 g žampionů baby bella
  • 2 lžíce sójové omáčky nebo tamari
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce kmínu
  • ½ lžíce uzené papriky, cibulového prášku a česnekového prášku
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžíce olivového oleje, rozdělené

Pro veganské tacos

  • plechovka smažených fazolí (425 g)
  • 1 nádoba čerstvého pico de gallo
  • nakrájený ledový salát
  • 1 šálek konzervované kukuřice
  • Chipotle omáčka – volitelně (nebo předem připravená Cilantro omáčka, nebo Yum Yum omáčka s veganskou majonézou)
  • 8 až 10 moučných nebo kukuřičných tortill

Zálivka (volitelně)

  • veganský sýr
  • nakládaná cibule
  • nakládané jalapeňos
  • guacamole
  • pálivá omáčka nebo taco omáčka atd.

Postup

  1. Připravte veganské taco maso: houby nakrájejte je nahrubo.
  2. Vložte je do velkého kuchyňského robotu, přidejte ořechy a tamari, kečup, kmín, koření a sůl.
  3. Několikrát jemně mixujte, dokud není vše rovnoměrně nasekané, a dávejte pozor, abyste to nepřehnali (jinak to bude příliš kašovité).
  4. Pokud nemáte kuchyňský robot, nasekejte vše nahrubo kuchařským nožem a vložte do mísy s kořením.
  5. Uvařte veganské taco maso: na nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středně nízké teplotě.
  6. Za stálého míchání vařte 7 až 10 minut, dokud maso nepustí všechnu tekutinu a poté se nevysuší a nezhnědne.
  7. Vmíchejte zbývající 1 lžíci olivového oleje.
  8. Ochutnejte a podle potřeby dosolte.
  9. Skladujte v chladu po dobu 1 týdne nebo zmrazte na plechu, poté vložte do uzavřené nádoby a zmrazte až na 3 měsíce.
  10. Připravte zálivku: na plotně zahřejte smažené fazole s ½ lžičky kmínu a několika špetkami soli.
  11. Nakrájejte ledový salát.
  12. Připravte omáčku: v případě potřeby připravte omáčku Chipotle nebo omáčku Yum Yum s veganskou majonézou (nebo si předem připravte koriandrovou omáčku).
  13. Tortilly ohřejte a ožehněte tak, že je položíte na otevřený plynový plamen na střední teplotu na několik vteřin z každé strany a obrátíte kleštěmi, dokud nejsou lehce zčernalé a teplé.
  14. Připravte tacos: na tortillu přidejte velkou lžíci smažených fazolí, na ně veganské maso, pico de gallo, salát, kukuřici a omáčku.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang