Dutch baby palačinka

Jednoduchý recept na holandské baby palačinky připravíte za necelou hodinu.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Pečení: 20 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 2 až 4

Ingredience

  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 šálku plnotučného mléka
  • 2 velká vejce
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky košer soli
  • 2 lžíce nesoleného másla
  • moučkový cukr, javorový sirup a džem na podávání

Postup

  1. Vložte mouku, mléko, vejce, cukr, vanilku a sůl do mixéru nebo kuchyňského robotu s nástavcem s noži.
  2. Mixujte 10 sekund, seškrábněte stěny a poté mixujte dalších 10 sekund. Těsto bude poměrně řídké a tekuté.
  3. Nechte těsto v mixéru a nechte ho 20 až 25 minut stranou. Mouka tak získá čas na vstřebání tekutiny.
  4. Mezitím umístěte 9 až 10palcovou pánev na prostřední rošt trouby a odstraňte všechny rošty nad ní.
  5. Troubu rozehřejte na 220 °C.
  6. Pro přípravu palačinky vyjměte pánev z trouby a položte ji na horní desku sporáku.
  7. Přidejte máslo a otáčejte pánví, aby se máslo rozpustilo a pokrylo dno a stěny pánve.
  8. Těsto nalijte na máslo.
  9. V případě potřeby pánev nakloňte, aby těsto rovnoměrně vyteklo do všech stran.
  10. Pánev vložte do trouby.
  11. Pečte, dokud se palačinka nenafoukne, na povrchu lehce nezhnědne a po stranách a na okrajích neztmavne, 15 až 20 minut.
  12. Můžete podávat buď z pánve, nebo palačinku přenést na servírovací talíř.
  13. Poprašte ji moučkovým cukrem.
  14. Nakrájejte na klínky a podávejte s javorovým sirupem nebo džemem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang