Ingredience

  • 2 šálky husté smetany ke šlehání
  • 1-1/2 šálku konzervované dýně
  • 1 šálek baleného hnědého cukru
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 lžičky mletého hřebíčku

Postup

  • Krok 1 – Ve velké míse smíchejte všechny přísady a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Válec mrazničky na zmrzlinu naplňte do dvou třetin. Zmrazte podle pokynů výrobce.
  • Krok 2 – Zbývající směs uložte do chladničky, dokud nebude připravena ke zmrazení. Přeneste do nádoby v mrazáku. Před podáváním zmrazte 2-4 hodiny.

Další tipy

Podobně jako ostatní recepty na domácí zmrzlinu vydrží i tento recept na dýňovou zmrzlinu při skladování ve vzduchotěsné nádobě v mrazáku přibližně dva až čtyři měsíce.

Jaké jsou nejlepší polevy nebo přísady do domácí dýňové zmrzliny? Dýňovou zmrzlinu je možné doplnit drcenými vanilkovými oplatkami, domácí šlehačkou, skořicí, slanou karamelovou omáčkou nebo kandovanými pekanovými ořechy.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang