Recept na dýňové sušenky s krémovou polevou

DezertyDezerty, zákusky a pohárySladké pečivoSnackySušenky
Dýňové sušenky

Tyto snadné dýňové sušenky jsou příjemně kořeněné, všichni si je zamilovali díky jejich měkké, koláčové struktuře.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Pečení: 20 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience

Na těsto

  • 1 šálek změklého másla
  • 2/3 hrnku hnědého cukru
  • 1/3 šálku cukru
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 šálek konzervované dýně
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1-1 a 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1 šálek nasekaných vlašských ořechů

Na polevu

  • 1/4 šálku změklého másla
  • 120 g smetanového sýra
  • 2 šálky moučkového cukru
  • 1-1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Ve velké míse utřete máslo s cukry do světlé a nadýchané pěny.
  2. Vmíchejte vejce a vanilku. Přidejte dýni a dobře promíchejte.
  3. Smíchejte mouku, skořici, jedlou sodu, sůl a prášek do pečiva a postupně přidávejte do krémové směsi a dobře promíchejte. Vmíchejte vlašské ořechy.
  4. Na vymazané plechy rozdělte těsto po lžících ve vzdálenosti 2 cm od sebe. Pečte při 180 °C 8-10 minut nebo dokud okraje lehce nezhnědnou. Vyjměte na drátěné mřížky, aby zcela vychladly.
  5. V malé misce vyšlehejte ingredience na polevu, dokud nebude lehká a nadýchaná. Sušenky potřete polevou. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang