dynovy-cheesecake-2

Připravte si podzimní pokrm z dýně. Vyzkoušejte tento dýňový koláč se smetanovou náplní a polevou.

Ingredience

Korpus:

  • 1 šálek grahamových sušenek
  • 1 lžíce cukru
  • 1/4 šálku rozpuštěného másla

Náplň:

  • 2 balíčky smetanového sýra (po 225 g), změklý
  • 3/4 šálku cukru
  • 2 velká vejce, pokojová teplota, lehce našlehaná
  • 1 plechovka (425 g) dýně
  • 1 a 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky soli

Poleva:

  • 2 šálky zakysané smetany
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 12 až 16 nasekaných půlek pekanových ořechů

Postup

  1. V malé misce smíchejte grahamové sušenky a cukr a vmíchejte máslo. Vtlačte na dno dortové formy a nechte vychladnout.
  2. Na náplň ve velké míse vyšlehejte smetanový sýr s cukrem dohladka. Přidejte vejce; šlehejte při nízkých otáčkách, dokud se nespojí. Vmíchejte dýni, koření a sůl.
  3. Nalijte do korpusu. Formu položte na plech. Pečte 50 minut při 175 °C.
  4. Mezitím na polevu smíchejte zakysanou smetanu, cukr a vanilku dohladka. Rozetřete na náplň; vraťte na 5 minut do trouby.
  5. Poté nechte 10 minut chladnout na mřížce. Opatrně přejeďte nožem po okraji formy, aby se uvolnil; chladněte ještě 1 hodinu.
  6. Přes noc uložte do chladničky. Posypte nasekanými pekanovými ořechy. Zbytky uložte do chladničky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang