ENERGIZING HOT CHOCOLATE / ENERGIZUJÍCÍ HORKÁ ČOKOLÁDA

Horká čokoláda, která dodá energii. Zahřeje po náročném výletu venku nejen mě, ale často i Lauru.  A tak jsem se vám recept rozhodla nasdílet zrovna dnes, kdy je venku opět mrazivo pod nulou a přitom už jaro klepe na dveře (alespoň co se datumu týče :))! Základem čokolády je vývar z kostí. Nebojte, funguje to s kořením naprosto skvěle. Nicméně pro méně odvážné jsem připravila variantu z hydrolizovaných peptidů koleganu (hydrolizovaný kolagen od grassfed kraviček) 😉 Tak směle do toho. 

img_0102-5346203

Serving: 2 portions

Prep time: 5 mins

Ingredience:

1 hrnek kostního vývaru – domácího, nebo seženete (nejen) na Rohlik.cz od TRMS ve spojení s Biofarmou Sasov přímo Bio kostní vývar ve sklenici 

1/2 hrnku vody

1/2 hrnku kokosového mléka / mandlového

3 lžíce raw kakaového prášku

2 lžíce ghí

1 lžička mleté skořice

1 lžička vanilkového extraktu

1/4 lžičky kardamomu – volitelně

2 čajové lžičky medu – volitelně

Postup:

V malém hrnci smíchejte při ohřívání všechny ingredience. Prohřívejte na mírném plameni pár minutek, nevařte. Promixujte tyčovým mixérem a servírujte. 

Varianta s hydrolizovanými peptidy kolagenu:

1 1/2 hrnku vody

1/2 hrnku kokosového mléka / mandlového

cca 20g (2 odměrky) hydrolizovaných peptidů kolagenu – v zahraničí prodává Vital Proteins – tuhle značku jsem si moc oblíbila, v ČR seženete značku Great Lakes (např. nejenleky.cz, paleo-doupe.cz)

zbytek ingrediencí viz výše

Postup:

V malém hrnci smíchejte při ohřívání všechny ingredience. Prohřívejte na mírném plameni pár minutek, nevařte. Promixujte tyčovým mixérem a servírujte. 

Dejte vědět, jak chutná, M.