Energizující horká čokoláda

Nápoje
horká čokoláda

Horká čokoláda, která dodá energii a zahřeje po náročném výletu venku. Tento recept se hodí zejména když je venku mrazivo. Základem této čokolády je vývar z kostí – není však třeba se bát, funguje to s kořením naprosto skvěle. Nicméně pro méně odvážné je zde varianta z hydrolizovaných peptidů koleganu (hydrolizovaný kolagen od grassfed kraviček).

Porce: 2 porce

Doba přípravy: 5 minut

Ingredience:

  • 1 hrnek kostního vývaru – domácího, nebo seženete (nejen) na Rohlik.cz od TRMS ve spojení s Biofarmou Sasov přímo Bio kostní vývar ve sklenici 
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/2 hrnku kokosového mléka / mandlového
  • 3 lžíce raw kakaového prášku
  • 2 lžíce ghí
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky kardamomu – volitelně
  • 2 čajové lžičky medu – volitelně

Energizující horká čokoláda – postup

Postup:

V malém hrnci smíchejte při ohřívání všechny ingredience. Prohřívejte na mírném plameni pár minutek, nevařte. Promixujte tyčovým mixérem a servírujte. 

Varianta s hydrolizovanými peptidy kolagenu:

  • 1 1/2 hrnku vody
  • 1/2 hrnku kokosového mléka / mandlového
  • cca 20g (2 odměrky) hydrolizovaných peptidů kolagenu – v zahraničí prodává Vital Proteins
  • zbytek ingrediencí viz výše

Postup:

V malém hrnci smíchejte při ohřívání všechny ingredience. Prohřívejte na mírném plameni pár minutek, nevařte. Promixujte tyčovým mixérem a servírujte. 

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang