etonmess-strawberrieswithwhippedcreamandmeringuein

Málokterý dezert je tak letní jako Etonský nepořádek. Křupavé pusinky, šlehačka a jahodová omáčka jsou vítěznou kombinací, kterou je nejlepší podávat na čerstvém vzduchu.

Ingredience

  • 2 velké bílky
  • 120 g moučkového cukru
  • 500 g jahod, očištěných a nahrubo nakrájených
  • 450 ml dvojité smetany
  • 1 lžíce moučkového cukru

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 120 °C s ventilátorem a velký plech vyložte pečícím papírem.
  2. V čisté míse vyšlehejte bílky elektrickým šlehačem nebo stolním mixérem do tuhých špiček, pak přidejte cukr ve třech dávkách a pokaždé znovu vyšlehejte do tuhých špiček.
  3. Lžičkou dávejte kopečky směsi na pečící papír a pečte na spodní polici trouby 1 hodinu až 1 hodinu a 15 minut, dokud nebudou pusinky úplně tvrdé a snadno se odlepí od papíru. Nechte vychladnout.
  4. Rozmixujte 1/3 jahod na jahodovou omáčku.
  5. Ve velké míse vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem, dokud nebude držet tvar.
  6. ¾ pusinek nahrubo rozdrťte a vyklopte je spolu s nakrájenými jahodami a promíchejte, poté je promíchejte s jahodovou omáčkou.
  7. Pak rozdrťte zbývající pusinky a posypte je kousky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang