Nejlepší recept na fondánové brambory

Bramborová jídlaBramborové přílohy
fondanove-brambory-9260571

Vyzkoušejte něco nového s bramborami. Kuchaři si oblíbili fondánové brambory, které se ochucují rozmarýnem a tymiánem. Podávají se jako součást nedělní pečeně a jsou úžasné.

Příprava

  • Příprava: 8 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Počet porcí: 6 porcí

Ingredience

  • 6 středně velkých brambor
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g másla nakrájeného na kostičky
  • 4 velké stroužky česneku, rozdrceného
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 2 větvičky tymiánu
  • 200 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru

Postup

  1. Nakrájejte konce brambor tak, aby ležely na obou stranách naplocho.
  2. Na pánvi rozehřejte olej na středně mírném ohni.
  3. Když se rozpálí, přidejte brambory řeznou stranou dolů.
  4. Smažte 5-7 minut nebo dozlatova, pak je otočte a smažte z druhé strany.
  5. Do pánve přidejte máslo, aby se rozpustilo.
  6. Kolem brambor rozprostřete česnek a bylinky a dobře je okořeňte.
  7. Opatrně zalijte zeleninu vývarem a dávejte pozor na případné vystříknutí horkého másla.
  8. Přikryjte a vařte 25-30 minut nebo dokud brambory nezměknou.
  9. Poté podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang