Není velkým tajemstvím, že jsem velkou milovnicí arašídového másla. Co možná známé zatím není je, že se můj drahý pustil do zdravého životního stylu. Pořád mě šokuje – tři roky odmítal pít obyčejnou vodu bez sirupu nebo bublin, do kafe si sypal kila cukru, liboval si v kempingovém salátu, henry vejcích a podobných zvěrstvech. Teď pije zásadně neperlivou vodu, cukru se vyhýbá jak Limonádový Joe lihovinám a na můj dotaz – Nedáme si k večeři těstoviny? – mi se znechuceným výrazem odpovídá – víš kolik je v tom sacharidů?

A to prakticky znamená, že každý den uplynulých dvou měsíců snídám ovesnou kaši s chia semínky a různými sušenými plodinami, ovšem bez cukru, bez kakaa, bez másla, prostě bez ničeho. Vím, že je to zdravé a moje trávicí ústrojí si medí, ale abstinenční příznaky si vybraly svou daň a tak jsem jednoho rána dospěla k rozhodnutí a připravila si tyhle boží toasty (drahý snědl jeden kousek a šel si udělat kaši. Bez komentáře).

Na 2 porce pro pořádné jedlíky budete potřebovat

  • 8 plátků toastového chleba (já měla „celozrnný“ – žijeme přece zdravě)
  • 2 vejce
  • 1 polévková lžíce smetany, nebo mléka
  • 8 polévkových lžic arašídového másla
  • 8 lžiček jahodové marmelády
  • špetku skořice
  • trochu másla na smažení

Postup

  1. Rozpalte máslo na pánvi.
  2. Chléb si rozdělte na dvojice – jeden chléb ze dvojice namažte po jedné straně arašídovým máslem a druhý marmeládou. Přiklopte k sobě namazanými stranami.
  3. V  hlubokém talíři rozšlehejte vejce se smetanou a spojené chleby v tom obalte z obou stran.
  4. Vložte do pánve, posypte špetkou skořice a z obou stran opečte dokud nezezlátnou.
  5. Ještě teplé podávejte. Redakce Receptik.cz
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang