Porce: 1 bochník

Doba přípravy: 15 minut

Doba pečení: 40 minut

Ingredience:

  • 1 3/4 hrnku mandlové mouky 2 lžíce tapiokového škrobu
  • 2 lžíce koření do perníku
  • 2 lžíce raw kakaového prášku
  • 1/4 lžičky soli
  • 4 šťastná vajíčka – nejlépe pokojové teploty
  • 1/3 hrnku ghí – rozehřáté
  • 1/3 hrnku medu
  • 1 lžička jablečného octa / citrónové šťávy
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 3-4 hrušky

112b-2blistopadd-4047254

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 165°C a vyložte si formu na chleba pečícím papírem. Omyjte kartáčkem na potraviny hrušky, neloupejte je. 
  2. Ve velké míse smíchejte mandlovou mouku, tapiokový škrob, koření do perníku, kakao a sůl.
  3. Rozdělte si vajíčka na žloutky a bílky. Bílky si dejte stranou, ke konci je vyšleháte. Žloutky vložte do misky, přidejte k nim med, rozehřáté ghí (vystydnuté), skořici a jablečný ocet. Vše dohromady prošlehejte. Poté přelijte tuto směs do mísy se suchými ingrediencemi a promíchejte, dokud nezískáte propojené tekutější těsto.
  4. Vyšlehejte si bílky (můžete zde použít i špetku soli navíc, já to tak při šlehání bílků dělám). V tento moment přimíchejte do připraveného těsta jedlou sodu, promíchejte a ihned vmíchejte 1/3 připravených vyšlehaných bílků. Pořádně vše promíchejte, teď nemusíte zlehka. Jakmile budete mít promícháno, tak teď už zlehka vmíchejte zbylé 2/3 vyšlehaných bílků.
  5. Přelijte těsto do připravené formy, vložte do těsta hrušky podle libosti a pečte cca 40 minut. Poté nechte vychladnout 5 minut ve formě a pak z formy pomocí pečícího papíru vyndejte na chladící mřížku a nechte vychladnout alespoň dalších 20 minut před podáváním.
  6. Pro dozdobení můžete posypat vrch kokosovou moukou. 

Tip: Z těsta můžete upéct i cupcaky, dort nebo bábovku (tady akorát zdvojnásobte množství surovin).

Redakce Receptik.cz

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang