Recept na horký jablečný cider

KoktejlyNápoje
horky-jablecny-cider-2

Tento recept na horký jablečný cider se skvěle hodí do zimních dnů. Kombinace cideru, rumu nebo bourbonu a koření vás dostane.

Ingredience

  • ½ lžičky hřebíčku
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 4 tyčinky skořice
  • 8 hrnků jablečného cideru
  • 1 hrnek rumu (jakéhokoli druhu) nebo bourbonu
  • Na ozdobu: badyán, tyčinka skořice, plátek pomeranče

Postup

  1. Vložte koření do hrnce. Za občasného míchání opékejte na mírném ohni 2 až 3 minuty, dokud se nerozvoní.
  2. Snižte teplotu na minimum. Přilijte jablečný cider a přiveďte ho k varu, aby sotva probublával.
  3. Nastavte časovač na 30 minut a snižte teplotu na minimum (nenechte vařit).
  4. Tekutinu přeceďte, abyste se zbavili všeho koření. Přilijte rum nebo bourbon a nalijte do 8 hrnků.
  5. V případě potřeby ozdobte badyánem, tyčinkou skořice nebo plátkem pomeranče.

Kategorie:

Koktejly | Nápoje
IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang