
Tento recept na horký jablečný cider se skvěle hodí do zimních dnů. Kombinace cideru, rumu nebo bourbonu a koření vás dostane.
Ingredience
- ½ lžičky hřebíčku
- 3 hvězdičky badyánu
- 4 tyčinky skořice
- 8 hrnků jablečného cideru
- 1 hrnek rumu (jakéhokoli druhu) nebo bourbonu
- Na ozdobu: badyán, tyčinka skořice, plátek pomeranče
Postup
- Vložte koření do hrnce. Za občasného míchání opékejte na mírném ohni 2 až 3 minuty, dokud se nerozvoní.
- Snižte teplotu na minimum. Přilijte jablečný cider a přiveďte ho k varu, aby sotva probublával.
- Nastavte časovač na 30 minut a snižte teplotu na minimum (nenechte vařit).
- Tekutinu přeceďte, abyste se zbavili všeho koření. Přilijte rum nebo bourbon a nalijte do 8 hrnků.
- V případě potřeby ozdobte badyánem, tyčinkou skořice nebo plátkem pomeranče.