Recept na hovězí maso se zelím v pomalém hrnci

Hlavní jídlaHovězí masoMasoPomalý hrnec
hovezi-maso-se-zelim-v-pomalem-hrnci

Už žádné suché hovězí maso. Vařte ho celý den v pomalém hrnci a máte zaručený úspěch. Podávejte ho s chlebem a získáte teplé a syté jídlo.

Ingredience

  • 4 velké mrkve, oloupané a nakrájené na nudličky
  • 10 červených baby brambor rozkrájených na čtvrtiny
  • 1 cibule, oloupaná a nakrájená na kousky velikosti sousta
  • 4 šálky vody
  • 1,8 kg hovězího bůčku
  • Koření na bůček
  • 175 ml piva
  • ½ hlávky zelí, nahrubo nakrájené

Postup

  1. Na dno pomalého hrnce vložte mrkev, brambory a cibuli, zalijte vodou a na zeleninu položte bůček.
  2. Bůček zalijte pivem. Posypte kořením, přikryjte a nastavte sporák na nejvyšší stupeň.
  3. Bůček vařte přibližně 8 hodin.
  4. Hodinu před podáváním vmíchejte zelí a vařte ještě 1 hodinu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang