Hovězí svíčková glasírovaná v misu s uzenou kaší v jasmínovém čaji a restovaným artičokem

Bramborové přílohyHlavní jídlaHovězí masoMasoOmáčky a dipySlané recepty

Speciální slavnostní recept z hovězí svíčkové s netradiční uzenou bramborovou kaší.

Hovězí svíčková je nejjemnější a nejkvaitnější kousek hovězího.

Ingredience:

  • hovězí svíčková
  • miso pasta
  • demi-glace
  • artyčok
  • česnek
  • tymián
  • divoké koření
  • citronová šťáva
  • brambory
  • jasmínový čaj

Postup:

Miso pastu naředit omáčkou demi-glace a vodou, tím vznikne chutná miso omáčka. Hovězí svíčkovou okořenit, opéct z obou stran a vložit do předem připravené miso omáčky.

Artyčok očistit a vařit v bylinkové várce z česneku, tymiánu, divokého koření a citronové štávy.

Oloupané brambory vařit v osolené vodě, po uvaření slít brambory do cedníku. Jasmínový čaj nasypat na dno hrnce a postavit na plotnu, brambory v cedníku položit na hrnec a přikrýt alobalem.

Při nízké teplotě nechat vzniknout kouř a brambory lehce přeudit, poté připravit bramborovou kaši obvyklým způsobem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang