pexels-pixabay-45247

Tato plněná pečená brambora je rychlou a snadnou variací na klasické dvakrát pečené plněné brambory. Skvěle se hodí k ovocnému červenému vínu.

Ingredience

  • 6 brambor
  • 12 proužků slaniny
  • 450 g růžiček brokolice
  • ¾ šálku červené papriky nakrájené na kostičky
  • ½ šálku vody
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 4 šálky strouhaného sýru Cheddar
  • 8 zelených cibulek, nakrájených na kousky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Každou bramboru propíchněte nožem a pečte v troubě, dokud nezměkne, asi 1 hodinu, v závislosti na velikosti brambor.
  3. Mezitím nakrájejte slaninu na kostičky. Rozehřejte pánev na středním plameni a opékejte slaninu do křupava, asi 7 minut. Slaninu vyjměte a dejte stranou, přičemž v pánvi ponechte slaninový tuk.
  4. Vraťte pánev se slaninovým tukem na oheň. Brokolici a červenou papriku vařte 2 minuty. Přidejte vodu a nechte vařit, dokud se voda neodpaří. Odstavte z ohně a dejte stranou.
  5. Když jsou brambory uvařené, vyjměte je a nechte vychladnout tak, aby se s nimi dalo manipulovat. Rozkrojte je na polovinu a lžící vydlabejte část vnitřku, přičemž na slupce ponechte asi 1/2 cm okraj.
  6. Vydlabané brambory smíchejte v míse s 1/2 slaniny, směsí brokolice a červené papriky, zakysanou smetanou, solí, pepřem a 1/2 čedaru.
  7. Rozdělte náplň a přidejte ji zpět do vydlabaných brambor.
  8. Vraťte plněné brambory do trouby a pečte je 10 až 12 minut, dokud nejsou prohřáté. Vyjměte je a posypte zbylou slaninou, čedarem a zelenou cibulkou.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang