Jahodová pavlova

Když najdete dokonale zralé jahody, předveďte je v této neodolatelné letní pavlově.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 25 minut
  • Počet porcí: 6 až 8

Ingredience

Na sněhové pusinky

  • 4 bílky
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička kukuřičné mouky
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na polevu

  • 500 g jahod, oloupaných a rozpůlených
  • 200 g červeného rybízu bez stopek
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 350 ml dvojité smetany

Postup

  1. Troubu předehřejte na 150 °C.
  2. Tužkou si na pečicí papír vyznačte obvod talíře.
  3. Ručním mixérem ušlehejte 4 bílky, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
  4. Poté po jedné lžíci zašlehejte 250 g krupicového cukru, dokud nebudou pusinky lesklé.
  5. Přišlehejte 1 lžičku bílého vinného octa, 1 lžičku kukuřičné mouky a 1 lžičku vanilkového extraktu.
  6. Rozetřete pusinky uvnitř kruhu a vytvořte kráter tak, že boky budou o něco vyšší než střed.
  7. Pečte 1 hodinu, poté vypněte teplo a nechte pavlovu v troubě zcela vychladnout.
  8. Když pusinky vychladnou, nakrájejte 100 g oloupaných jahod.
  9. Smíchejte je se 100 g červeného rybízu a 2 lžícemi moučkového cukru.
  10. Vložte do kuchyňského robotu, rozmixujte do hladka a pak ovocnou směs protlačte přes síto.
  11. Vyšlehejte 350 ml dvojité smetany se zbývající 1 lžíci moučkového cukru a rozetřete ji na pusinky.
  12. Na krém dejte zbylých 400 g oloupaných a rozpůlených jahod a 100 g červeného rybízu a nakonec vše zalijte polevou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang