jahodove-muffiny

Tyto rychlé a snadné muffiny jsou jednoznačný hit prázdninových dní.

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 a 1/2 lžíce mleté skořice
  • 1 a 1/4 hrnku mléka
  • 2 velká vejce, lehce našlehaná
  • 220 g nesoleného másla, rozpuštěného
  • 2 hrnky čerstvých jahod nakrájených na kostičky
  • 1 a 1/2 hrnku cukru

Postup

  1. Předehřejte troubu na 170 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
  2. Do velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a skořici. Rukou promíchejte, abyste se ujistili, že se ingredience spojily. V jiné míse smíchejte mléko, vejce a rozpuštěné máslo.
  3. Uprostřed suché směsi udělejte důlek, do něj nalijte mokrou směs a míchejte, dokud se nespojí. V těstě budou hrudky, ale nepřehánějte to s mícháním. Přidejte jahody a cukr a jemně promíchejte.
  4. Těsto vložte do košíčků na muffiny a pečte 20 až 25 minut, dokud špejle nevyjde čistá a vršky nejsou pěkně hnědé.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang