
Domácí karamelová omáčka je tak jednoduchá, že už nikdy nebudete chtít tu kupovanou. Vyzkoušejte tento recept na slaný karamel v pouhých 5 krocích.
Příprava
- Příprava: 2 minut
- Vaření: 8 minut
- Celkem: 10 minut
Ingredience
- 1 hrnek světlého hnědého cukru
- 4 lžíce nesoleného másla
- 1 lžička mořské soli nebo podle chuti
- 1/2 šálku polotučného mléka, nebo použijte stejný díl husté smetany a mléka
- 1 lžíce vanilkového extraktu
Postup
- Všechny ingredience smíchejte v malém/středním hrnci a za stálého šlehání vařte na mírném ohni, dokud nezhoustnou a nebudou vodnaté (6-9 minut).
- Mějte na paměti, že při ochlazování ještě více zhoustne. Podávejte teplé, při pokojové teplotě nebo vychlazené.
- Ve vzduchotěsné nádobě uchovávejte v chladničce až 2 týdny. Můžete ji znovu mírně ohřát, aby se dala lépe polévat.