Slaný karamel

Domácí karamelová omáčka je tak jednoduchá, že už nikdy nebudete chtít tu kupovanou. Vyzkoušejte tento recept na slaný karamel v pouhých 5 krocích.

Příprava

  • Příprava: 2 minut
  • Vaření: 8 minut
  • Celkem: 10 minut

Ingredience

  • 1 hrnek světlého hnědého cukru
  • 4 lžíce nesoleného másla
  • 1 lžička mořské soli nebo podle chuti
  • 1/2 šálku polotučného mléka, nebo použijte stejný díl husté smetany a mléka
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

Postup

  1. Všechny ingredience smíchejte v malém/středním hrnci a za stálého šlehání vařte na mírném ohni, dokud nezhoustnou a nebudou vodnaté (6-9 minut).
  2. Mějte na paměti, že při ochlazování ještě více zhoustne. Podávejte teplé, při pokojové teplotě nebo vychlazené.
  3. Ve vzduchotěsné nádobě uchovávejte v chladničce až 2 týdny. Můžete ji znovu mírně ohřát, aby se dala lépe polévat.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang